Zamieszczone przez Rob79
Proszę o pomoc - Octavka odmówiła współpracy
Zwiń
X
-
Najlepsze poradniki w polskim Internecie
http://new-ebook.ovh.orgTagi: Brak
-
-
Panowie pomocy.
Na weekend pojechałem sobie nad jeziorko w okolice Świebodzina. Zajechałem normalnie wieczorkiem na ośrodek, zostawiłem auto. Rano chciałem podjechać do sklepu i okazało się, że silnik strasznie kopci na niebiesko i wogóle nie wchodzi na obroty (max 1500), absolutnie nie da się jechać autem.
Po podłączeniu VAG-a dwa błędy:
17970 - nastawnik dawki (N146): górna wartość skrajna
17656 - regulacja kąta początku wtrysku: różnica regulacji.
Niestety, jako że weekend się skończył, musiałem zostawić octavkę na ośrodku i wrócić do domu DSW, bo do pracy trza iść. Będę musiał zorganizować lawetę i przywieźć autko (hmmm.. ponad 200km).
Tylko pytano do Was, do klękło?? pompa, turbawka??
A może ktoś zna jakiegoś mechoniora od TDIków w okolicach Świebodzina, może na miejscu udałoby się naprawić?
z góry dzięki, pozdrawiamO1 - AGR była
jest O2FL i Honda Jazz 1.4
-
-
błędy wyskakują ponownie
z tym kopceniem też mi się nie spodobało, pomyślałem, że może zatankowałem jakieś badziewie, więc podjechałem innym autem na stacje, kupiłem 5L dizelka i podłączyłem na krótko węzykiem wprost do filtra, czekałem, aż przepali paliwko z filtra, ale niestety nic to nie zmieniło
jedyne co zauważyłem, to że kąt wtrysku się zmienił w stosunku do tego który miałem ustawiony - miałem ustawiony troszkę za wczesny, a teraz Vag pokazywał skrajnie późny (na TDI Timming)
może coś za rozrządzie się poprzestawiało, ale to dziwne bo był robiony ze 30kkm temu i akurat tak się składa, że kontrolnie sprawdzałem Vagiem autko z tydzień temu i wsio było okO1 - AGR była
Komentarz
-
-
Pasek skoczył ?
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
Komentarz
-
-
octavianus, Wg mnie do sprawdzenia dokładnie po kolei rozrząd.
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
Komentarz
-
-
dzięki Panowie za zainteresowanie
też tak podejrzewam, że być może klin na kole rozrządu na wale puścił, o czym by świadczył ten przestawiony kąt wtrysku, tylko skąd też nagle ten nastawnik, taki pech, że jednocześnie zdarzyło się to i to :roll:
tak sobie też rozmyślam, że być może ten wtrysk sterujący świruje lub padł i stąd takie błędy....
tak czy inaczej jutro odholowuje auto do mechanika http://www.diesel-trzebniak.pl/ mam nadzieję, że nie popłynę z kasą :roll:O1 - AGR była
Komentarz
-
Komentarz